Leerlingen helpen bij silhouetten voor ovatonde Barneveld

  1. Jan Mostert Ovatonde

BARNEVELD/LUNTEREN – Leerlingen van De Meerwaarde in Barneveld leggen de laatste hand aan één van de zes smeedijzeren silhouetten die een plek krijgen op de ovatonde vlakbij de school.

De ruim drieënhalve meter hoge silhouetten zijn door Jan Mostert in zijn smederij in Lunteren gemaakt op basis van de zes mensfiguren in het logo van De Meerwaarde. De leerlingen van de afdeling metaal hielpen onder begeleiding bij de afwerking van het kunstwerk, dat binnenkort wordt geplaatst. Daarmee is de inrichting compleet van de ovaalvormige rotonde op de kruising van de Valkseweg met de Hessenweg en Dr. Willem Dreeslaan. Eerder al werd groen aangeplant en werden diverse bruine betonnen eieren neergelegd, die verwijzen naar het vlakbij gelegen Pluimveemuseum. De scholieren mogen als dank voor de medewerking hun initialen in het ijzer graveren.

De inrichting gebeurt op initiatief van Plaatselijk Belang Barneveld, het Nederlands Pluimveemuseum, De Meerwaarde, de gemeente Barneveld en de Van de Haar Groep uit Wekerom. Leerlingen van de afdeling groen van De Meerwaarde nemen het onderhoud van de ovatonde voor hun rekening.

Bron: Barneveldse Krant

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *